Bitadvies/verkoop/bittenbank
 
Bitadvies
Er bestaat geen ideaal bit. Het enige bit dat ideaal is voor een paard, is dat bit waarop hij fijn loopt.
 
 
Als ruiter of als menner kunnen we een aantal aanwijzingen gebruiken om toch een zo goed mogelijke keuze te maken. Daarvoor moeten we de mond van ons paard nader bekijken.
 
 
Er bestaat een keur aan bitten. Niet iedereen is in staat om verschillende bitten aan te schaffen om te proberen met zijn paard.
 
 
Bittenbank
Een aantal jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in de inwerking van bitten. Dat betekende veel bestuderen, veel kijken, bitten proberen, maar ook foute keuzes maken. De laatste jaren heb ik veel clinics met bitten gegeven. Ondanks alle inzichten die ik hierbij op deed, heb ik gemerkt dat ik er toch naast kan zitten met het geven van een bitadvies. Een juiste keuze kan alleen maar gedaan worden door een bit in de praktijk te testen.
Daarom heb ik een bittenbank opgericht. Ik kan u thuis eens kennis laten maken met de diverse mogelijkheden. Ik stel u in de gelegenheid een bit een paar weken te proberen. Blijkt dat de goede keuze, dan heeft u het ideale bit voor uw paard gevonden. Is het nog niet naar de zin, dan kunt u een ander bit op proef ontvangen.
 
 
Verkoop
Ik ben geen wederverkoper van bitten, ik sta niet in dienst van een bittenproducent. Ik heb voor mezelf uitgemaakt welke bitten voor welke paarden vaak redelijk goed uitpakken. U mag profiteren van mijn opgedane ervaringen.
 
 
Lees verder...